Nieuws

OV Westermaat gebruikt de Chainels app

Om de communicatie te verbeteren stappen we over op de chainels app. Via deze app krijgt u de agenda en nieuwsberichten van de vereniging. Ook kunt u gegevens van andere leden gemakkelijk vinden en berichten delen met alle leden, met de parkmanager, de politie of de gemeente. alle leden hebben per mail de uitnodiging gehad om de app te downloaden. Nit ontvangen? Stuur dan een berichtje naar info@ovwestermaat.nl

 

Mobiliteitsbattle Twente

 

Gedurende vier maanden strijden 10 organisaties met ieder 10 deelnemers tegen elkaar om zoveel mogelijk brandstof te besparen en spits te mijden. De start is in mei.

 

Werkgevers op Westermaat van harte uitnodigen om deel te nemen! Via deelname aan deze battle kunnen werkgevers op een ludieke manier invulling geven aan duurzaamheidsbeleid en bewustwording creëren bij medewerkers.

Op basis van de resultaten van de eerdere edities kunnen we stellen dat deelname het volgende oplevert:

 

Deelnamekosten zijn door een bijdrage van Twente Mobiel beperkt tot € 2.500,-. De tijdinspanning per deelnemende medewerkers is erg klein.

Bijgevoegd stuur ik je de brochure (zie ook www.mobiliteitsbattle.nl).

 

 

 

maart 2017

 

Traffic Information Monitor: TIM
Twente Mobiel besteedt momenteel extra aandacht aan een speciale vorm van reisinformatie : Traffic Information Monitor (TIM). In Twente hangen op 14 locaties verkeerscamera’s, zoals langs de A1 en de A35. Op de Westermaat is één camera gericht op de Rondweg en een tweede op de Bornsestraat.

 

Voor vertrek kunnen automobilisten de beelden bekijken en zo beter hun reis plannen.

De beelden worden niet opgeslagen en de kentekens en gezichten zijn niet herkenbaar. Het enige doel van de camera's is om te laten zien hoe druk het is op de weg.

Nieuwsgierig ? Kijk op timweethet.nl. De tab controlroom laat alle camera's zien en onder facts & figures is meer informatie over de werking van TIM te vinden.

 

 

 

 

 

 

Subsidie voor zonnepanelen

In maart is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor zonnepanelen. Wij wijzen u graag op deze mogelijkheid.

 

Belangrijkste voorwaarden

- De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor grootverbruikersaansluitingen (>3X80 ampère, u ontvangt maandelijks een energienota met het werkelijke verbruik);

- De eigenaar van de locatie moet toestemming geven;

- Voor aanvragen van meer dan 1.900 panelen moet een haalbaarheidsstudie worden verricht;

- Zonnepanelen zonder investeren (‘huurkoop’-regeling) geldt alleen voor (bedrijfs)panden in Overijssel. De regeling is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

De regeling is te vinden op: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/stimulering-duurzame-energieproductie-sde

 

Heeft u aanvullende vragen over zonnestroom, uw persoonlijke businesscase (voor een huurkoop regeling) en/of de subsidieregeling neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag verder.

 

Werkgroep Duurzame Energie en energiebesparing

Met een groep ondernemers willen we komende maanden nagaan wat we gezamenlijk kunnen doen op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Wilt u hierin meedenken? dan horen we dat graag!

Net als in maart is het in oktober 2017 ook mogelijk om een subsidie-aanvraag voor zonnepanelen of andere vormen van duurzame energie in te dienen.

 

______________________________________________________________________

februari 2017

Wegwerkzaamheden

De Twentse Weg- en Waterbouw B.V. gaat in opdracht van de Gemeente Hengelo werkzaamheden uitvoeren aan onderstaande wegen:

  • Vosboerweg (vanaf Bornsestaat t/m Wegtersweg);
  • Wegtersweg (vanaf Vosboerweg t/m Expolaan);
  • Asveldweg;
  • Westermaatsweg (vanaf Wifferinkweg t/m Wegtersweg).

 

Hiervoor wordt een inloopavond georganiseerd, klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden en waar en wanneer de inloopavond is.

____________________________________________________________________

 

december 2016

Nieuwe bewegwijzering

Door Letterlicht Hengelo is gestart met het vervangen van de bewegwijzering. Komende periode worden de andere borden vervangen. Wilt u een vermelding met uw bedrijfsnaam? Dat kan voor leden van de OV Westermaat. De kosten bedragen eenmalig € 175,- . Aanmelden graag via het aanmeldformulier

____________________________________________________________________

 

24 november 2016

Ontbijtbijeenkomst Daniels Huisman Advocaten
Op 24 november jl. is er bijeenkomst georganiseerd over bescherming van werkgeversbelangen. Klik hier voor de presentatie.

___________________________________________________________________

 

november 2016

Reconstructie Wegtersweg/Vosboerweg

In opdracht van de gemeente Hengelo voert de Twentse Weg- en Waterbouw (TWW) uit Oldenzaal reconstructiewerkzaamheden uit aan de Vosboerweg en Wegtersweg (vanaf de kruising Vosboerweg – Wegtersweg tot het parkeerterrein van Lesscher IT).

In de afgelopen periode heeft TWW bij de aanliggende bedrijven de wensen omtrent de bereikbaarheid geïnventariseerd. Het uitwerken van deze wensen kost meer tijd dan was voorzien. In eerste instantie stond de uitvoering van de werkzaamheden aan de Wegtersweg nog voor dit jaar gepland.

Er wordt nu gekozen voor een langere werkvoorbereiding. Voordeel hiervan is dat een betere afstemming tussen betrokkenen kan plaatsvinden en het civiel technisch werk in het voorjaar aaneengesloten, dus sneller en met minder overlast, wordt uitgevoerd. Vanaf begin maart 2017 wordt gestart met de civiel technische werkzaamheden. Uiterlijk eind mei 2017 zijn alle werkzaamheden afgerond. Te zijner tijd krijgen de aanliggende bedrijven weer een bezoek van TWW en wordt een infomiddag georganiseerd. De werkzaamheden, uw bereikbaarheid en planning worden nader toegelicht.

Vanaf week 47 starten de nutsbedrijven met het uitvoeren van voorbereidende werkzaamheden.
____________________________________________________________________

 

Verbetering bedrijfsnamen verwijzingen Westermaat

In november zullen de eerste vernieuwde letterplanken met logo’s in de bestaande portalen worden aangebracht. Na ontvangst van de logo’s van de reeds aanwezige bedrijven worden de letterpanken direct door de fa Letter & Licht vervangen. Bedrijven kunnen de logo’s (in een vectorbestand) toemailen aan : info@klapwijkparkmanagement.nl Dit is tevens het emailadres voor nieuwe aanvragen.

Ook de staatnaamborden in de portalen krijgen een fris uiterlijk.

____________________________________________________________________

 

Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO) Westermaat

Per 1 oktober is politieman Joost van Benthem aangesteld als wijkagent voor de Westermaat. Joost neemt ook deel aan de werkgroep KVO.

____________________________________________________________________

 

november 2016

Uitnodiging Digitale Werkplaats
Google gaat, in samenwerking met de gemeente ​Enschede​ en Qredits Microfinanciering Nederland, kleine ondernemers en zzp-ers die willen groeien steunen door hen kennis aan te bieden. Ondernemers kunnen zich via interactieve workshops ontwikkelen om hun onderneming te laten groeien. Op het programma staan onderwerpen als online vindbaarheid en verkoop, het financieren van groei en het verhogen van de naamsbekendheid. ​​Je kunt meer informatie over het programma vinden via g.co/digitalewerkplaats. Deelname is gratis, en het evenement duurt een ochtend of een middag.

___________________________________________________________________

 

oktober 2016

Parkeren vrachtwagens

Sinds begin 2016 heeft de gemeente Hengelo een nieuwe APV (zie www.hengelo.nl). Hierin is opgenomen dat parkeren van grote voertuigen is toegestaan op bedrijventerreinen op werkdagen van 8:00 uur tot 18:00 uur. Natuurlijk geldt dit niet indien er ter plaatse een parkeerverbod geldt, zoals in de Onyxstraat. In deze parkeerverbodzone mag echter wel worden geparkeerd op de daarvoor bestemde parkeergelegenheden zoals de parkeerstrook naast de rijbaan.

 

Op het Twentekanaal aan de Toermalijnstraat is een parkeerplaats aangelegd en aan de Havenstraat, Onyxstraat en Parelstraat zijn opstelstroken voor vrachtwagens aanwezig’

‘Parkeerplaatsen om te overnachten zijn:

het Lonnekermeer (verzorgingsplaats), langs de A1 tussen Hengelo en Oldenzaal. Toiletgebouw inclusief douches, cameratoezicht, goede verlichting. Tankstation (Avia) aanwezig. Gratis parkeren.

Truckstop Frans op Den Bult, langs de N342. Toiletgebouw inclusief douches, cameratoezicht, goede verlichting. Restaurant, tankstation en truckwash aanwezig. Consumptie verplicht.’’