Westermaat Actueel

Actueel

 

Keurmerk Veilig Ondernemen
 

De bedrijventerreinen op de Westermaat ZO/ZW/Express en de Campus zijn vanaf 2010 gecertificeerd voor het Keurmerk Veilig Ondernemen (KVO-B).
 

Per 1 mei 2019 wordt het KVO Certificaat voor 3 jaar verlengd.

KVO is een niet vrijblijvende samenwerking tussen bedrijvenverenigingen, gemeenten, politie en brandweer op het gebied van bestrijding criminaliteit, verkeersveiligheid, brandveiligheid en de veiligheidsgevoelens in het algemeen.

Op basis van de monitoringscijfers van de gemeenten, politie en de brandweer, alsmede de terreinschouwen van de werkgroep en de ingevulde enquêtes van de bedrijven wordt een Plan van Aanpak cq maatregelenmatrix voor 3 jaar opgesteld.

De werkgroep bestaat uit vertegenwoordigers van de gemeenten, politie, brandweer en vertegenwoordigers namens de bedrijvenverenigingen Westermaat en komt 4x per jaar bijeen.
 

Het is essentieel dat de bedrijven de enquête invullen, bij een te lage deelname graad vervalt de acceptatie van de KIWA voor her-certificering.

Wij vragen u derhalve om ondersdtaande link voor de enquête te gebruiken.
 

http://www.emailenquete.nl/enquete.php?ExFztbNjIk
 

Namens de werkgroep KVO Westermaat,

John Hommersom RSE

Secretaris
 

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Gratis met OV

Werk je op bedrijventerrein Westermaat? En ben je benieuwd of naar je werk reizen met het openbaar vervoer iets voor jou is? Gratis en vrijblijvend? Dan hebben mijn collega’s van Twente Mobiel en ik een hele toffe actie voor je: De OV-Probeerpas!

 

Tot en met vrijdag 5 juli kun je met de OV-Probeerpas, helemaal gratis, 20 keer met het OV van en naar je werk reizen. Zo kom je erachter of reizen met de bus en trein, eventueel in combinatie met de OV-fiets, bij jou past.
 

Hoe doe je mee? Heel eenvoudig! Vul op timreist.nl/ov je gegevens in en vraag de pas aan. Daarna gaan we voor jou aan de slag en krijg je een persoonlijk reisadvies. Is het interessant genoeg om met het OV te reizen qua reistijd? Zo ja, dan krijg je je OV-Probeerpas thuisgestuurd met voldoende saldo om 20 keer van en naar je werk te reizen.

De actie loopt tot en met 5 juli. Wees er dus snel bij!
 

Meer weten? Check mijn website timreist.nl/ov en meld je aan.

Groeten van Tim
 

Fietsoversteek

Op verzoek van de bedrijven aan de Pasmaatweg heeft parkmanagement de fietsoversteek van de Pasmaatweg-Wegterweg met de gemeente besproken. Verder is een voorstel gedaan om zicht belemmerende bebording te verplaatsen.

 

Hierbij de tekening met 2 nieuwe oversteekmogelijkheden, die binnenkort wordt aangelegd om de genoemde bebording wordt verplaatst.

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ondernemersvereniging Westermaat en Twente Mobiel willen het gebruik van de fiets verder stimuleren en starten daarom in september op Westermaat met de actie Fietsmaatjes 2017.


Doet uw bedrijf ook mee aan ‘Fietsmaatjes’? Met deze fietsactie stimuleren collega’s elkaar om naar het werk te fietsen. Daarbij krijgen deelnemers voor elke gefietste dag een financiële beloning. Fietsmaatjes is dus: fietsen naar je werk en daarmee geld verdienen.
Gezond, goed voor het milieu en leuk voor de portemonnee.

 

Fietsende medewerkers bieden veel voordelen voor uw bedrijf. Zo zijn fietsers minder ziek dan niet-fietsers; gemiddeld scheelt dat 1 á 2 ziektedagen per jaar. Fietsers zijn dus fitter en productiever. Fietsers zorgen voor minder parkeerproblemen en dragen bij aan een duurzamer bedrijf. En het is goed voor de bereikbaarheid van Westermaat.


Kortom, fietsen loont!

Bent u al overtuigd van de voordelen en wilt u uw bedrijf meteen aanmelden?
Vul dan het online aanmeldformulier in


Voor wie?

De actie is bedoeld voor medewerkers die nu, minimaal 3 dagen per week:

  • met de auto naar het werk rijden. Zij zijn de ‘deelnemers’ en gaan de uitdaging aan om over te stappen op de fiets, óf
  • naar het werk fietsen. Zij gaan als ‘buddy’ de automobilisten aanmoedigen om te fietsen.

 

Deelnemers krijgen een half jaar de kans om een mooie financiële beloning bij elkaar te fietsen, voor zichzelf én voor de buddy. Dat kan oplopen tot honderden euro’s! Deze animatiefilm vertelt hoe de actie Fietsmaatjes 2017 werkt.

Wie doet wat?

De organisatie en administratie van de actie is in handen van Ondernemersvereniging Westermaat en Twente Mobiel. Als uw bedrijf meedoet, is uw inzet beperkt tot:

  • aanmelden bedrijf via het aanmeldformulier;
  • promotie van de actie bij uw medewerkers. Twente Mobiel faciliteren u met teksten, beeldmateriaal en posters;
  • beoordelen van de aanmeldingen van de deelnemers;
  • een eenmalig bijdrage van € 100,- per ‘ buddy’ .

 

Meer informatie vindt u op www.twentemobiel.nl/fietsmaatjes

 

Wilt u als werkgever meedoen met deze fietsactie?
Vul dan vóór 4 september het online aanmeldformulier in!

 

Na aanmelding ontvangt u een bevestiging van deelname en informatie over het vervolgtraject. Neem voor meer informatie contact op met John Hommersom via 074 250 55 63 of info@ovwestermaat.nl

 

------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Startersprijs Midden Twente 2017

Het is weer zover, de aanmeldtermijn voor de Startersprijs Midden Twente is weer geopend. Iedereen die in 2016 in de gemeente Borne, Hengelo of Hof van Twente is gestart met een eigen bedrijf maakt kans op de Startersprijs Midden Twente 2017. Het maakt niet uit welk bedrijf of wat het product of de dienst is, iedereen die met een nieuw bedrijf gestart is, kan winnen.

 

Een deskundige jury kiest uit alle aanmeldingen vijf genomineerden. De genomineerden ontvangen waardecheques die besteed kunnen worden aan promotie of verdere doorontwikkeling van het bedrijf. De winnaar ontvangt een cheque ter waarde van € 3.000,-, de andere vier genomineerden elk € 1.000,-. De winnaar ontvangt tevens een wisseltrofee van de Hengelose kunstenaar Ties Mulder. De beste 10 aanmeldingen krijgen daarnaast 10 uur coaching door ervaren ROZ coaches.

 

De jury let bij de selectie van de genomineerden op hoe het bedrijf van start is gegaan, wat de sociaal economische bijdrage aan de gemeente is, hoe het bedrijf zich na de start ontwikkeld heeft en waarom het bedrijf in Hengelo/Borne/Hof van Twente gevestigd is. Op maandagavond 13 november 2017 wordt tijdens het Starterscafé in het Rabotheater in Hengelo bekend gemaakt wie van de genomineerden zich Starter van het jaar mag noemen. De organisatie van deze verkiezing is in handen van het ROZ.

 

Kent u een (succesvolle) starter die in 2016 in Hengelo, Borne of Hof van Twente gestart is met een eigen bedrijf en die volgens u kans moet maken op de Startersprijs? Of bent u zelf die succesvolle starter die wij zoeken? Ga naar www.startersprijsmiddentwente.nl en vul het aanmeldformulier in. Aanmelden kan tot 1 september 2017.

 

Wilt u meer weten over de Startersprijs? Neem dan contact op met het ROZ, tel: 074 241 5100.

Klik hier voor meer informatie.

 

-------------------------------------------------------------------------------------------------------

Westermaat voetbaltoernooi 9 juni

Dit jaar hebben we in de 6e editie van ons Westermaattoernooi weer een vol deelnemersveld van liefst 32 teams!

Hofleverancier is weer IKEA dat met liefst 7 teams aan de aftrap verschijnt. In de bijlage vind U het speelschema voor 9 juni aanstaande.

Wel willen we nog vragen om op de toernooidag het inschrijfgeld van 50 euro per team bij de organisatie te voldoen, dit voor de kosten en drankjes/hapjes.

 

De eerste wedstrijden beginnen om 16:45 uur, na de poulewedstrijden gaan we direct door met de kwartfinales tot aan de finale.

Om de wachttijden van de 8 poules kort te houden hebben we besloten om er een extra veld bij te pakken zodat alles vlot doorloopt.

 

Voor de beide bedrijven die als finalisten uit de bus komen wacht de schone taak om het toernooi volgend jaar te organiseren.

Dit jaar waren Jannink Hofsté en Electromach de gelukkigen, bijgestaan door ATC’65 en mede organisator Hüseyin Seker.

 

We wensen iedereen alvast een sportief toernooi en een plezierige dag toe, alleen het weer hebben we niet in de hand.

 

Klik hier voor het wedstijdschema

 

---------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Subsidie voor zonnepanelen

In maart is het weer mogelijk om subsidie aan te vragen voor zonnepanelen. Wij wijzen u graag op deze mogelijkheid.

 

Belangrijkste voorwaarden

- De subsidie kan alleen worden aangevraagd voor grootverbruikersaansluitingen (>3X80 ampère, u ontvangt maandelijks een energienota met het werkelijke verbruik);

- De eigenaar van de locatie moet toestemming geven;

- Voor aanvragen van meer dan 1.900 panelen moet een haalbaarheidsstudie worden verricht;

- Zonnepanelen zonder investeren (‘huurkoop’-regeling) geldt alleen voor (bedrijfs)panden in Overijssel. De regeling is mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

De regeling is te vinden op: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/stimulering-duurzame-energieproductie-sde

 

Heeft u aanvullende vragen over zonnestroom, uw persoonlijke businesscase (voor een huurkoop regeling) en/of de subsidieregeling neem dan gerust contact op. Wij helpen u graag verder.

 

Werkgroep Duurzame Energie en energiebesparing

Met een groep ondernemers willen we komende maanden nagaan wat we gezamenlijk kunnen doen op het gebied van duurzame energie en energiebesparing. Wilt u hierin meedenken? dan horen we dat graag!

Net als in maart is het in oktober 2017 ook mogelijk om een subsidie-aanvraag voor zonnepanelen of andere vormen van duurzame energie in te dienen.

________________________________________________________________________

 

Traffic Information Monitor: TIM
Twente Mobiel besteedt momenteel extra aandacht aan een speciale vorm van reisinformatie : Traffic Information Monitor (TIM). In Twente hangen op 14 locaties verkeerscamera’s, zoals langs de A1 en de A35. Op de Westermaat is één camera gericht op de Rondweg en een tweede op de Bornsestraat.

 

Voor vertrek kunnen automobilisten de beelden bekijken en zo beter hun reis plannen.

De beelden worden niet opgeslagen en de kentekens en gezichten zijn niet herkenbaar. Het enige doel van de camera's is om te laten zien hoe druk het is op de weg.

Nieuwsgierig ? Kijk op timweethet.nl. De tab controlroom laat alle camera's zien en onder facts & figures is meer informatie over de werking van TIM te vinden.

 

 

 

 

 

 

 

______________________________________________________________________

februari 2017

 

Wegwerkzaamheden

De Twentse Weg- en Waterbouw B.V. gaat in opdracht van de Gemeente Hengelo werkzaamheden uitvoeren aan onderstaande wegen:

  • Vosboerweg (vanaf Bornsestaat t/m Wegtersweg);
  • Wegtersweg (vanaf Vosboerweg t/m Expolaan);
  • Asveldweg;
  • Westermaatsweg (vanaf Wifferinkweg t/m Wegtersweg).

 

Hiervoor wordt een inloopavond georganiseerd, klik hier voor meer informatie over de werkzaamheden en waar en wanneer de inloopavond is.